2.1.3 Indexcijfers, productieve uren en groei

Indexcijfers

De afspraak is om voor de DUO-organisaties de indexcijfers (loon- en prijsontwikkelingen) van het CPB maart 2022 aan te houden. Echter, bij het opstellen van de Kadernota en de begroting Duo+ is dit indexcijfer nog niet bekend en wordt voorgesteld het laatst bekende CPB-indexcijfer te hanteren voor de loon- en prijsontwikkelingen. Indien dit indexcijfer substantieel afwijkt van CPB maart 2022 dan zal dit door middel van een 1e begrotingswijziging vertaald worden naar de begroting 2023 van Duo+.

Productieve uren

Voor 2023 en verder wordt, rekening houdend met verlof, weekenden, feestdagen, opleidingen en ziekte, uitgegaan van minimaal 1.400 productieve uren per Fte. Daarnaast dient er vanuit de CAO rekening te worden gehouden dat ierder medewerker er 6 verlofdagen bij krijgt vanaf 2023.

Groei

Voor de programma’s Stafbureau en Bedrijfsvoering is in de gewijzigde bijdrageverordening vastgesteld dat de begroting van Duo+ in 2021 voor het eerst geïndexeerd wordt naar de groei van het inwonertal van de DUOgemeenten. In deze indexering is reeds een efficiencykorting van 70% verwerkt (de berekening van de groei is opgenomen onder de financiële kaders bij deze Kadernota). Deze verhoging van de begroting van beideprogramma’s wordt aangewend om de kosten van groei op te vangen, zoals de toename in licentiekosten, huisvesting, maar ook extra inzet op advisering en ondersteuning van de DUO-gemeenten. Voor de programma’s Burger en Buurt is een dergelijke indexering niet afgesproken. De groei van de DUOgemeenten wordt daar vertaald in de gemeentelijke vraag aan Duo+. Als dat in de DVO’s leidt tot een grotere afname van producten en diensten bij Duo+ wordt dit separaat bekostigd.

Stel uw tan:document zelf samen

SELECTIE

0 - geselecteerd

Direct downloaden


Volledige pdf